kesan rumah merah

sekarang aku bukan nak ajar sains alam sekitar ke ape, tapi aku nak ajar sains 'hati' manusia. kesan rumah merah ni bukan akibat daripada pencemaran udara or penggunaan bahan kimia yang berleluasa, tapi ni kes kekurangan rasa 'baik hati' dalam diri manusia.

sekadar hiasan. tiada kaitan..hehe
sori tu say, aku memang hot tempered orangnya. once orang tu buat hal kat aku, sampai bila-bila aku boleh ingat. kalo ikutkan hati semalam juga aku nak terus tulis pasal ni, tapi disebabkan dah terlalu lewat aku pendam je.. sampailah aku terpaksa tersedu-sedu &  menggigil tahan rasa geram dalam diri aku ni. dan tak pasal-psal orang yang paling closed dengan aku jadi mangsa. sori awak..

aku bukan geram ke ape, why secara tiba-tiba orang tu berbuat demikian. bukan nak ngorat ke hape. boleh pulak tetiba aku diremoved an dari friendlist dia.okeh find, prinsip aku skang 'u removed, i blocked terus!'. sapa setuju boleh join the club..haha

aku dah pernah buat kot. tapi bukan kes removed meremoved, tapi dia tak accept frens request aku. fine la kalo taknak berbaek dengan aku, tapi kenapa ignore je. padahal kenal sangat rapat, siap panggil guna panggilan paling mulia dalam diri seorang wanita. maybe sebab terlalu sensitif, dan nak aku pujuk mati-matian. kesabaran aku still ada limit. takkan la aku nak jaga hati orang je, tapi diri sendiri makan hati. bila aku called ada je alasan dan taknak cakap, aku malas terus nak amek tahu. tahun ni genap la 5 tahun dah rajuk dia tuh. apa yang paling kejam aku rasa, last year aku tak text pun mesej kat dia untuk wish besday dan aku terus blok fesbuk dia. yela, watpe nak tergedek-gedek nak baek ngan orang, tapi dia wat dono je dan kita makan hati. oh no dear!!!

sorilah, entry ni macam agak teremosi sikit walaupun memang hakikatnya perempuan macam tu. aku jadi geram sangat-sangat. sampaikan aku tak sedar bila aku tertidur, yang penting dah sangat lewat. aku pernah terbaca, tidur dalam keadaan lapar lebih baek daripada tidur dalam keadaan marah..huhu. kalo baek, aku memang boleh jadi baek, tapi kalo nak jadi sebaliknya, sangat teruk kesannya. sekarang aku nak hati baru. ada sesiapa nak derma?haha. 
kerja-kerja membersih, menampal, membaiki dan menguatkan hati sedang dijalankan. kesulitan sekarang adalah untuk  keselesaan dan kesenangan di masa hadapan. UTAMAKAN KESELAMATAN
*kes yang aku pernah blok orang tu bukan lelaki okeh. tapi seorang wanita yang sepatutnya sangat profesional dalam memahami hati pelajar..huhu

6 comments:

  1. @Ujang9897

    minum aer erk? dah bapa kali refill dah botol ni..hihi

    thanks, Allah ada;)

    ReplyDelete
  2. @hans

    taw takpe, smakin hari semakin pelik..^^

    ReplyDelete
  3. Hi everyone, Can someone visit my site vimax 3-4 Dot Com, and tell me if im on the right track? if you guys think i should change it. ill start a fresh on my site again. i need feedback thanks!

    ReplyDelete

ini blog peribadi. so, saya tulis apa-apa ja yang terlintas kat fikiran ni. kalo macam tak boleh terima entri-entri tertentu tu, harap maaf. terima kasih kerana sudi meluangkan masa di sini;)

secret admirer