can you be my shoulder

sori kalo entri ni macam emotional siket. tapi siyes time ni aer mata pun cam tunggu turn je nak menitis-nitis  drop by drop..huhu. tak tahu lah patut ke tak apa yang aku buat ni..huh. memang aku realize menda yang aku buat ni salah, tapi biasa la tu, dunia akhir remaja, semua menda nak rasa. nak bebas.

tadi kol my parents nak minta permission kuar this weekend. huh, banyak kena soal-siasat. dari a sampai z. kadang-kadang aku rasa macam mereka ada negatif thinking pulak aku. ye mak abah.. along tahu la jaga diri. kadang-kadang aku jeles pun ada  tengok member-member, maen kuar suka hati je. dulu ada yang gelakkan aku bila nak minta permission kuar nak pi kl. tapi nak buat macam mana, that's how my parents treat me. nak taknak aku kena terima even umo dah masuk zon 20-an. kalo kat kampung tu dah ramai pun dah jadi mak orang..huhu

serius, aku tersangat tak dapat nak tahan nanges ni. naseb baek cik rumet aku takda ni. so, takda la yang tahu aku nanges except yang baca entri ni. okeh kawan-kawan, sesiapa yang ada niat nak pomot aku ajak gi jalan-jalan pasni lupakanlah okeh. aku punya 'imegresen' dah dihentikan kot. sabar jelah, kalo langgar rule nanti jadi anak derhaka pulak..huhu. aku tahu, my parents buat macam ni supaya nak aku jadi yang baek-baek, ada hikmahNya an. kalo nak compare ngan member aku lagi dasyat, abang dia yang dah umur 23 pun mak dia still control dia gi mana dan buat apa..huhu


huh, kotak tisu takda pulak. tak boleh nak tarik tisu banyak-banyak nak wat lap airmata..huhu. ada sesiapa nak bagi aku pinjam bahu ke, nak nanges puas-puas. dahlah time kol tadi, banyak cerita-cerita sedih je aku dengar. adakah wajar cikgu tu merotan student tanpa alasan munasabah? hoh, aku sangat geram dengan cikgu yang tak paham 'etika' perguruan. buat naya student je..haish.

6 comments:

  1. sepatutnya bila dah umur macam tu,n duk jauh dari parent,ibu bapa janganlah kongkong sgt..asalkan kita pandai jaga diri dan maruah dah la..x sesuai la nak kongkong rg yg dh besar..dah pandai fikir pon mana yg baik dan buruk..

    ReplyDelete
  2. @Rozuan Ismail
    tapi tak semua berfikiran camtu wan..huhu

    ReplyDelete
  3. @Sahabat Cinta
    mekaseh ea nisah. entahlah, sedih je rasa ni..

    ReplyDelete
  4. ei..xmaw sedey2..mungkin ade hikmahnye.. smile k..:)

    ReplyDelete
  5. @lemolemo
    betul, insyaallah ada hikmahNya an..saya mesti kuat;)

    ReplyDelete

ini blog peribadi. so, saya tulis apa-apa ja yang terlintas kat fikiran ni. kalo macam tak boleh terima entri-entri tertentu tu, harap maaf. terima kasih kerana sudi meluangkan masa di sini;)

secret admirer