hmm???

salam..

beberapa ari lpas, aku kna wat kputusan tntang jalan yg aku pilih..menda ni gak scara lgsung akn beri effect kt aku kalo aku tersilap pilih..huhu..it's juz about 2 choose da minor sbject..hu~
take tym lagak nk wat pilih..(ceyh, cm org nk plih soulmate plak..haha)

mule2 aku jdi konpius ng ape yg aku nk pilih..aku nk amek fizik ke math???
dua2 sbject tu mlibatkan exercise jari-jemari ni nk tkan calculator..
of coz la bio ng kimia aku da reject awal2 coz memg xde hobi nk membaca & mhafal ni..bru je bkak one page trus ngantuk..haha. pastu da xmow dok kt lab yg asek duk men ng chemical ni..rosak lab coat aku diwatnye..

nk wat kputusan mestilah duk p tnye pendapat org len gak an?? b4 tu aku da semak pe syllabus2 yg kna aku amek nti..bile tgk part math, nmpak j term STATISTICS..agaga aku xmow..hikhik. ntah nape aku cm fobia ng bab 2..tnya plak senior,dye ckap kalo mlasnk membaca & mhafal (mmg seswai ng aku..ngee), amekla fzik. last but not least, bile tnye kt my beloved catalyst neyh, dye kata amekla fizik..bleh blaja thermo,mechanics, solid, electronics, vibrations & etc..yela, slama ni asek duk dngar je pe yg org blajar, so ape salahnye kalo aku pown nk try..

pas dah 'think cook-cook',aku pown decide la nk amek fzik as my minor & da slamat register pown..walaupon aku xdpat nk p Engineering, pastu xdpat gak amek cos fzik tp aku still berusaha nk mneruskan pemblajaran fzik aku..
semoga Allah sentiasa mempermudahkan urusanku..amin

kalo aku nak berjaye, semua ni kena jdi besfren aku=p

3 comments:

  1. klw xminat bio n chem..ambik r math or fzk..klw just minat basic pengiraan..just ambik math..klw nk futher aplication..ambik r physics..pe2 pn..math or physic..if u take education..xdak r complicated sgt cam y pure..lebey2 lagi kbyk silibus UKM xdak r seusah sgt..kn???..insyallah..pe2 pn..byk2 r mintak ngan tuhan...kerana die lebih mengetahui....adios

    ReplyDelete

ini blog peribadi. so, saya tulis apa-apa ja yang terlintas kat fikiran ni. kalo macam tak boleh terima entri-entri tertentu tu, harap maaf. terima kasih kerana sudi meluangkan masa di sini;)

secret admirer